Jdi na obsah Jdi na menu

2. prosinec 2010

obchodní domy DBK a Arkády Pankrác Praha 4

Pokud chcete vidět hodně ozdobených vánočních stromků pohromadě, tak se vydejte do obchodních domů, vřele doporučuji Arkády Pankrác. Třpytí se to tam zlatem a navozuje to takovou předvánoční náladu, že už ani nemám chuť si koupit svůj vlastní stromek, neboť v mé duši je již tři týdny před Štědrým dnem přestromkováno. 

dscn6661.jpg

dscn6656.jpg

Hemží se to tady sněhuláky, kteří nás nabádají k vydatným nákupům, ale já jsem naštěstí z rodiny, kde ani tak moc o ty dárky nejde. Říkám si, co by tomuto celému nadbytečnému přepychu řekla moje babička... Asi by nechápala a já už to přestávám chápat také.  

dscn6658.jpg

Stromky jsou i u eskalátorů, takže je musíte obcházet. I to je dobrý marketingový tah, jak si všimnout, že se vánoce opravdu blíží a musíme tedy nakupovat. A hlavně  vesele, že.

dscn6654.jpg

 Výzdoba městských ulic, náměstí, výloh a obchodních center  musí stát obrovské peníze. A děti v Africe stále trpí žízní a hladem. Tak proč to nedat tomu, kdo to potřebuje? Když máme ty vánoce...

dsc_6289.jpg

Po Štědrém dnu budeme pozorovat obrovské množství odpadů kolem popelnic. Bude po válce, po krásné a trochu smutné válce. Ta celá nádhera se sundá, zlikviduje. A pak se město  vrátí do normálních kolejí. Už aby to bylo.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář